.. Blogger By MuNHamZa: Man Botak (bukan nama sbenar)

Sunday, 27 November 2011

Man Botak (bukan nama sbenar)

Kenyataan (Part 1)
,
Hari sbto man(bukan nama sebenar) klua dgn membe dia g men bowling ,kbtlan ex aq(man) na jmpa na mnta gmba , xpa lh.,da abes men bowling 3 set ,aq n membe aq twus g restoren smile(MCD) sbb na mkn , n ex aq send mcj na jmpa , so aq ckp la jmpa dkt mcD
Bla da setel suma , aq ada 1 pic ja yg tinggal, so dia ta nk sbb dia dh ada , kmi g jln2,dlm pkowl 5 lbeh tron,sbenanya aq syg dial g ,tp ntah la,smpai satu masa hari yg sma jgk dia ckp yg dia msih syg aq, smpai rmah dkt2 pkowl 8 jgk lh ,bla dah smpai rumah aq kpel blek dgn ex aq tuh, aq dh jnjy na setia dkt awek aq,tp prasaan aq dgn ex aq xleh na brubah.hmpir 2 tahun kmi kpel,man dgn tenang mcj mkwe dia yg ada dkt kl tuh sedangkn time tu dia ada dkt kedah ,
Man > hai awak ,?
Mkwe man1> hai man ,
Man > bwt apa tu ,?
Mkwe man1> nk g surau , bca yasin
Man > oh xpa la , nty dh smpai rumah mcj la
Makwe man 1> ok.
Dlm 30mnt kmudian ,
Man > hai awak , dkt surau lg ka .?
Makwe man 1> ylh , tgh beratur na amek makanan,
Man > oh ok la ,
Dlm 10 mnt kemudia ,
Makwe man 1> dah smpai rumah ,
Man > oh bwt apa tu ?
Makwe man 1>tgk tv ja ,
Man >man na ckp ssuatu nie ,
Makwe man1 > apa man ?
Man > man na kpel blek dgn ex am .man mntk maaf ,sbb kmi hmpir dua tawon kmi kpel
Makwe man1> tp sy sygkn awak ,
Prasaan man(rasa bersalah gla aq dkt dia sbb aq da sia2kn dia)
Man >tp kmi dah kpel,
Makwe man 1>xpa lah ,sy sygkn awak , sy akn tnggu awak n sy akn trima awak kmbali pada sys bb sy btol2 sygkn awak ,
Man > trima kasih , bye
Tamat sudah kisah man dgn mkwe dia n diaowng dah jd mmbe,xkpel mcm dlu lg dah sbb mkwe dia dh bg line utk man kpel dgn ex dia blek>< man trpak bwt mcm tu sbb man btol2 syg dkt ex dia lg ,
Smbongan man dgn ex yg dia tlah kpel,
Stelah kpel ex man crita lh ,time kmi kpel dlu2 ,dlm masa sehari diaorg ptus ,ai berlaku apabila . . . .
Man > awak sapa laki tu ?
Makwe man 2> mmbe ja .
Man > pnh jmpa dia kn , ?
Makwe man 2 > pnh klua p tgk wyang ,
Man(terkejut sedangkn slama hmpir 2 tahun man kpel dgn dia,bila man ajk dia kluaq tgk wyang dia xmaw)
Man > yka mmbe ?
Makwe man 2 > ylh mmbe ja , sekaly ja kelua p tgk wyang dkt CP.
Makwe man2 call
Makwe man2 > helow man .
Man > awad knpa ?
Makwe man2 > nty org tkot man marah ,
Man > xmarah la , tp kalau ckp xbtol yg tu man marah ,
Makwe man2> sbenanya dh 3 kali kmi keluap tgk wyang.
Man > oh ,
Makwe man2 > marah ka,jgn la marah.
Man >xda lh ,lg ?
Makwe man2> time 1st kmi jmpa kmi mmbe ja . lpas pda tu kmi kpel, laki tu tau yg org kpel dgn man ,
Man(tergamam, xtau na ckp pa dah)
Makwe man2> lg pown laki to dh ada mkwe,dia snggop tinggalkn makwe dia demi nk org,
Man > ohh, p la dkt dia .
Makwe man2 > dah la bnda tu dh jd kn , nk bwt cam na lg ,
man letak fon truih.mcj smpai . .
makwe man2 > marah lg ka ?
man ta rply sbb mls nk pgang fon dh , dia hampa sgt sbb org yg dia btol2 syg . dia snggop bkorban ,dgn sng ja ckp kpel dgn org laen , kluaq p tgk wyang skaly suma . sedih >,< .dlm 3 mnt lpas tu man dpt 1 mscol dri “makwe man2” then man send mcj.
Man> man nk relex st .
Start dri to dlm pkowl 11 “makwe man2” off fon . xtawu lh sbb apa dia off fon.man call dia bnyk tp operator yg jwp , man send mcj mmg ta kn rply la sbb dia off fon .so man dh amek kputsan utk ptos dgn dia,prasaan sedih pda dri man amat kuat,krna man btol2 sygkn “makwe man2”..hdop man berakhir dsni . dlm pkowl 1.20 man dh kepak n buang sim card yg dia tlah gna ,sbb dia btol2 mnenyesal dgn sikap org yg dia btol2 syg ,tp tu blsan yg dia dpt .so skrang man single>,< xtawu lh smpai bla man nk single,man malu dkt “makwe man1” sbb dia sia2kn cnta dia dlu.ckop lh smpai dsni saja kisah man
Ini bukan rekaan smata2 , ini adalah dri pngalamn seorang insan yg tlah mengsia2kn prasaan seorang wanita dn dia tlah dbalas dgn dpermaenkn oleh sorang wanita laen.
Kesimpulannya ,kita haruslah hargai org yg syg kita,pk pnjang sbelom bwt kptusan.
Pada sapa2 yg nk copy tu ,ingtlh penulis nie bersusah payah karang hasil dri pnglamn dia tp korang sng2 ja nk copy paste.


WRITE BY 
MuNHamZa
 

No comments:

Post a Comment

skula dlu2

skula dlu2
pic 1 klas . . tp aq ptong ambik pic aq ja , time nie myteacher na knai pndah , dya stay skula kmi kejap ja . siap buat jamuan utk dia lg . ada kek + bihun + narget = mcm2 lg ar .. sedey nya time nyanyi lg kt dia .. n skrang da ta dgar brita da psal ckgu too . this teache i maen is ckgu salihaa from alo star . JASA MU DIKENANG