.. Blogger By MuNHamZa: November 2011

Sunday, 27 November 2011

Man Botak (bukan nama sbenar)

Kenyataan (Part 1)
,
Hari sbto man(bukan nama sebenar) klua dgn membe dia g men bowling ,kbtlan ex aq(man) na jmpa na mnta gmba , xpa lh.,da abes men bowling 3 set ,aq n membe aq twus g restoren smile(MCD) sbb na mkn , n ex aq send mcj na jmpa , so aq ckp la jmpa dkt mcD
Bla da setel suma , aq ada 1 pic ja yg tinggal, so dia ta nk sbb dia dh ada , kmi g jln2,dlm pkowl 5 lbeh tron,sbenanya aq syg dial g ,tp ntah la,smpai satu masa hari yg sma jgk dia ckp yg dia msih syg aq, smpai rmah dkt2 pkowl 8 jgk lh ,bla dah smpai rumah aq kpel blek dgn ex aq tuh, aq dh jnjy na setia dkt awek aq,tp prasaan aq dgn ex aq xleh na brubah.hmpir 2 tahun kmi kpel,man dgn tenang mcj mkwe dia yg ada dkt kl tuh sedangkn time tu dia ada dkt kedah ,
Man > hai awak ,?
Mkwe man1> hai man ,
Man > bwt apa tu ,?
Mkwe man1> nk g surau , bca yasin
Man > oh xpa la , nty dh smpai rumah mcj la
Makwe man 1> ok.
Dlm 30mnt kmudian ,
Man > hai awak , dkt surau lg ka .?
Makwe man 1> ylh , tgh beratur na amek makanan,
Man > oh ok la ,
Dlm 10 mnt kemudia ,
Makwe man 1> dah smpai rumah ,
Man > oh bwt apa tu ?
Makwe man 1>tgk tv ja ,
Man >man na ckp ssuatu nie ,
Makwe man1 > apa man ?
Man > man na kpel blek dgn ex am .man mntk maaf ,sbb kmi hmpir dua tawon kmi kpel
Makwe man1> tp sy sygkn awak ,
Prasaan man(rasa bersalah gla aq dkt dia sbb aq da sia2kn dia)
Man >tp kmi dah kpel,
Makwe man 1>xpa lah ,sy sygkn awak , sy akn tnggu awak n sy akn trima awak kmbali pada sys bb sy btol2 sygkn awak ,
Man > trima kasih , bye
Tamat sudah kisah man dgn mkwe dia n diaowng dah jd mmbe,xkpel mcm dlu lg dah sbb mkwe dia dh bg line utk man kpel dgn ex dia blek>< man trpak bwt mcm tu sbb man btol2 syg dkt ex dia lg ,
Smbongan man dgn ex yg dia tlah kpel,
Stelah kpel ex man crita lh ,time kmi kpel dlu2 ,dlm masa sehari diaorg ptus ,ai berlaku apabila . . . .
Man > awak sapa laki tu ?
Makwe man 2> mmbe ja .
Man > pnh jmpa dia kn , ?
Makwe man 2 > pnh klua p tgk wyang ,
Man(terkejut sedangkn slama hmpir 2 tahun man kpel dgn dia,bila man ajk dia kluaq tgk wyang dia xmaw)
Man > yka mmbe ?
Makwe man 2 > ylh mmbe ja , sekaly ja kelua p tgk wyang dkt CP.
Makwe man2 call
Makwe man2 > helow man .
Man > awad knpa ?
Makwe man2 > nty org tkot man marah ,
Man > xmarah la , tp kalau ckp xbtol yg tu man marah ,
Makwe man2> sbenanya dh 3 kali kmi keluap tgk wyang.
Man > oh ,
Makwe man2 > marah ka,jgn la marah.
Man >xda lh ,lg ?
Makwe man2> time 1st kmi jmpa kmi mmbe ja . lpas pda tu kmi kpel, laki tu tau yg org kpel dgn man ,
Man(tergamam, xtau na ckp pa dah)
Makwe man2> lg pown laki to dh ada mkwe,dia snggop tinggalkn makwe dia demi nk org,
Man > ohh, p la dkt dia .
Makwe man2 > dah la bnda tu dh jd kn , nk bwt cam na lg ,
man letak fon truih.mcj smpai . .
makwe man2 > marah lg ka ?
man ta rply sbb mls nk pgang fon dh , dia hampa sgt sbb org yg dia btol2 syg . dia snggop bkorban ,dgn sng ja ckp kpel dgn org laen , kluaq p tgk wyang skaly suma . sedih >,< .dlm 3 mnt lpas tu man dpt 1 mscol dri “makwe man2” then man send mcj.
Man> man nk relex st .
Start dri to dlm pkowl 11 “makwe man2” off fon . xtawu lh sbb apa dia off fon.man call dia bnyk tp operator yg jwp , man send mcj mmg ta kn rply la sbb dia off fon .so man dh amek kputsan utk ptos dgn dia,prasaan sedih pda dri man amat kuat,krna man btol2 sygkn “makwe man2”..hdop man berakhir dsni . dlm pkowl 1.20 man dh kepak n buang sim card yg dia tlah gna ,sbb dia btol2 mnenyesal dgn sikap org yg dia btol2 syg ,tp tu blsan yg dia dpt .so skrang man single>,< xtawu lh smpai bla man nk single,man malu dkt “makwe man1” sbb dia sia2kn cnta dia dlu.ckop lh smpai dsni saja kisah man
Ini bukan rekaan smata2 , ini adalah dri pngalamn seorang insan yg tlah mengsia2kn prasaan seorang wanita dn dia tlah dbalas dgn dpermaenkn oleh sorang wanita laen.
Kesimpulannya ,kita haruslah hargai org yg syg kita,pk pnjang sbelom bwt kptusan.
Pada sapa2 yg nk copy tu ,ingtlh penulis nie bersusah payah karang hasil dri pnglamn dia tp korang sng2 ja nk copy paste.


WRITE BY 
MuNHamZa
 

Monday, 21 November 2011

pospond ?

cdang na blek kedah , tp terpaksa kena tunda:) sbb na tgk bola Harimau Vs Garuda ja ,
kalau blek kedah tkot ta smpat na tgk plak , 
nasib la malaysia menang,law ta menang aq hempok tv nie ,
papapown badrul , muslim , apek(bukan nama sebenar) ,n ada lg nma2 yg aq ta ingt, haa
rsa cam na tron p maen ja smlm, tp na bwt cam na , stakt men wakil rumah sukan ja , pastu kena tndang sbb ta layak na men wakil skolah,haaaa,,na bwt cam na ta qeti men,
stakat dok arah org taw la :P     . 
so mlm nie muktamad pkowl 11 aq gerak blek kedah (prasaan tak sabaq2)
hasil pergambaran :)

 :) The End <

Saturday, 19 November 2011

writing

jplg na pegi banting bersama NUR IZZATUL HAFIZA ,RUSYAIDI , AINY n ZULIANA(ta komfem lg)
na g amek brang jp dkt rmh sewa co0z na aq da pegi KEYDAh  .
hrap2 perjalan lancar ,slmt smpai n slmt pulang
koleksi gambar
spoil 
butang smpai ke tekak
Muhd Nur Hamzani Bin Zakaria

Friday, 18 November 2011

cuti

cuti da start,aq dri banting slangor na blek pandan perdana cheras, pkowl 7pagi da siap2 na kua umh ,
maklom la smangat na blek cuti :) , 
dlm poket ada 8 inggit duet ketas n syiling dlm singgit lebih cam tu ar :)
aq stil rlex n smangat utk blek rmh tnpa pnjam duet dkt sesapa (dlm hati malu na pnjam duet sbb nty tkot kena riba)heee
tmbang bas dri banting to klang 3rnggit ,
dri klang to kl 3inggit jgk . 
dlm bas na g kl tu , kpla aq brat smcm jerk.tertido plak dlm bas,tp slamat la loceng bas tu kuat(cam na pecah ja gndang tlinga aq)
stiap kali owng tekan loceng sesapa yg tdow to must terjaga,haaaaa,nikmatnya loceng bas uh,
bla da smpai dkt pudu cntral men LRT kna singgit70sen,
ada sowang negro depan aq ,bla da abes bli tket dia ta tawu na masokkn tiket dlm mesin tu cam na , slmt ada pngawal yg tlg dia , bla da lepas aq pon da naek eksekeletor dia tnya aq siap ckp malaysia lg tp ttap pelat negro :)
NegRO > kawan? Hang Tuah
aq> ya3 . 
apa yg negro tu tnya ?
aq rasa soalan dia > kawan ? train nie pegi hang tuah ka ?
bla da smpai maluri ada satu bangla ka apa aq pown ta taw , tp aq tgk mcm officee la , dia nek lrt gna token tp na kua lrt gne mesin tiket mmg ta lepas la .:)
so lg skaly aq tlg warga asing ,laki tu diam ja sbb ta ley kua , aq tgk dia gna token "aq ckp la dkt sana" rsanya dia fhm la kot . sbb dia pegi sana , 
kesimpulannya , KITA JANGANLA SOMBONK SSAMA MANUSIA,> TA DPT APA PON LAU KITA SOMBONK,< KALAU SOMOBNK DPT 1JUTA ,AQ POWN NK JD ORG SOMBONK JGK :)

Wednesday, 16 November 2011

engineering metH oh engineering metH

meth ? 
denga cam best ,tp soalan ta best , paper meth tp aq men bantai jerk . tp hrap2 yg aq hentam tu btoi lah . . :)
kasi llus pown da ckop baek utk aq . 1 soalan ta bwt td .:(
bkn sbb ta smpat jwp ,tp aq ta taw na jwp cam na :) soalan yg mmg ta pnh tawu sjak aq lahir smpai skrang . 
hlang 7 mark . tp ta ksah ar. co0z aq hrap llus pown da owk . aslkn ta kna repid paper untk tawon dpn . tp law kna repid jgk na wat cam na , mybe tu rzeki aq utk jmpa mka lctrer yg sma :) 
papa pown aq hrap dpt smpai target yg aq nk . :)
ckop utk hari nie . kta jmpa esok plak . co0z eosk aq ada  lg paper n this is the last exam for semester 1. :) 
bye
assalamualaikum suma :)     

Monday, 14 November 2011

yeah

alhamdulillah
paper hari nie dpt jwp dgn cmerlang . mnta2 la jwapan tu btol suma :) 
apa yg aq bca bnyk yg kua td . tgk soalan cam na gelak pown dlm kals uh . . 
hdop nie ta ley bongkak sgt . nty apa yg kita nk suma ta dpt . so lbeh bek aq diam jerk  . 
tinggal lg 2 paper last . . 
rsa hapy plak . 
ta takot da na jwp exam pas nie . . 
ta sabaq na blek kedah .
na hapy sgt pown ta bley sgt co0z ada lg 2 paper . ta taw na jwp cam na , 
paper susah plak uh , goyang ahh . . 
papa pown aq must try untk bwt yg terbaek .
bia apa na jd ,jd la . 
aslkn aq da usha 

Sunday, 13 November 2011

Perasaan :))

nie bkn prasaan cinta ka apa . . skrang dok cita psal prsaan na menhadap exam ,da setel stdy engineering sains, lega rasa,tp chapter 1 xstdy pown co0z mmbe aq ckp ta kua exam 
. so abaikn. tp law kelua esok tkencing ar jwpnya , ltih hri nie dok pk psal exam , tkot pnya psal stdy smpai ta tntu halaa , rsa  cam spm la plak . tawakal ja esok . apa na jd , jd la . 
hopefully bleh jwap la paper esok . 1st paper 8.30 pg . . 
siap bwt nota lg . law ta smpai targer yg aq na ta taw la :)
 letih , jum tdoq da lewat . esok kna bgon awal . 

assalamualaikum

pejam celik pejam celik dah na FINAL EXAM,
aduhai takot nya . 1st time na amek paper . 
mcm SPM plak dah  . .
besok paper engineering saiNs
susah mcm na pecah kpla bljaq bnda alah nie . :(
da la xda spa nk tlg ajaqkn . suma kna bljaq sndri.
dlu time klas > maen2 < 
skrang amek muka hg , >apa pown ta bley < 
takot2 . 
ntah na jwp pa esok nie . . 
nah amek , tgk skit buku dia . 

:) final exam will be beGun

Saturday, 12 November 2011

tarGet ?

tarGet pncapaian akedmik >,< 

Engineering Sains > B <  insyaallah
Electrical Technology > B <  insyaallah
Measurement > B < insyaallah
Engineering Meth > B < insyaallah
Islamic Education > A < insyaallah
English Communicative > B < insyaallah
Polibriged > B < insyaallah
Computer Application > A < insyaallah
Electrical Wiring > A < insyaallah
na Rock skit lah :)

pagi yang indaH

esok na final dah . jntong brdebar cam na tekelua da nie . pg nie bleh dok men game ps lg smpai pkowl3 pagi . hhadoii . . cam na maw jwp exam nty law cam nie . . :( . ntah apa yg aq bwt. xcited na jwp exam kot smpai ta ley tdow . 
ISNIN paper enginerring SAINS
SLASA paper ELEKTRIK TEKNOLOGY
RABU  paper ENGINERRING METH
kmis subjek killer . takot aq tp na bwt cam na kna jwp jgk ar . . 
KAMIS paper MEASUREMENT 

aq da try aq yg aq mmpu . slebih nya berserah la pda yg bkuasa . .
sedih gila . . :))

Wednesday, 9 November 2011

cepatnya study



7 until 730 , dah siap cover 5 chapter . wahaaaa . . study bnda pa pown ta taw . ntah apa input yg msok . rasanya mcm yg terklua ada ar ,hadoi , dugaan2 , apa nk jadi , aq da usaha , tp law ta dpt jwp jgk kali nie ta tawu la na bwt apa da . final exam lg 14 hrblan nie . tinggal lg 4 hari lg . :-( what i want to do now . ? aq dah blur skrang . dah usaha mcm2 .hari nie last try test aq . takot , ketaq suma dok ada . pdahal test ja pown . bwt teqok , :D

SemanGat

today is the last day test measurement , subjek killer yg aq bwt masa skrang . susa na mmpos tp law stady mybe ok la kot . jpg ada teori test ,nota ta bca sto apa lg nie ,dah bnyak kali khatam subjek nie tp klua soalan suma aq ta ley jwp . sbb tu yg pnggil killernya,bgon 615 pg barjet na bca la sbb pkowl 9 jpg dah ada test .prasaan ta tawu na ckp la . da bnyk kali test tp ttp sama . jntong cam na terkelua ja , aq harap jpg aq dpt jwp soalan measurement tu :) prasaan skrang > gemuruh jiwa semangat mmbara< ehh . lgu faizal tahir plak yg tkelua . .ckop dlu bwt msa nie .aq na g smbong stady . stady bnyk na mmpos . tp ta pndai2 jgk . ta tawu la apa na jd dgn hg nie am

skula dlu2

skula dlu2
pic 1 klas . . tp aq ptong ambik pic aq ja , time nie myteacher na knai pndah , dya stay skula kmi kejap ja . siap buat jamuan utk dia lg . ada kek + bihun + narget = mcm2 lg ar .. sedey nya time nyanyi lg kt dia .. n skrang da ta dgar brita da psal ckgu too . this teache i maen is ckgu salihaa from alo star . JASA MU DIKENANG