.. Blogger By MuNHamZa

Saturday, 3 March 2012

belajar bersabar demi kebaikkan org laen

setiap apa yg brlaku must ada hikmah :S rasa tak dapat nak terima hakikat tu , setiap perempuan must ada keinginan masing-2 . tak kan lah perempuan yg tinggi pendidikannya akn memandang org yg low profile . mukin ya mukin tdak . berjauhan pula . walaubgaimnapon must berusaha dan berdoa , aq akn skong apa yg enkau bwt wlaupon berat utk aq terima . aq akn bhagia klau enkau bhagia . may allah bles you . jdoh bukan dtangan kita tetapi kita must usaha utk mendapatkn jdoh itu tanpa paksa . seandainya bukan jdoh kita , aq still trima n bersyukur atas apa yg kita dh prnah lalui .

amboih sedih aih ayt-2 mlm nie :D
write by MuhdNurHamzaniZakaria


Friday, 17 February 2012

talam dua SERUPA

sory lama mendiam . bkn apa , aq just pegi mencari ketenangan dlm hidop " tudia ayat jiwang out"
aq rasa malaysia skrang nie dh lebih dari 3 kaum . betol x ? 
pda zman globalisasi"ayat bm A++" malaysia yg mencakupi arus kemodenan telah tersasar jauh dari landasan masing-2 . 
masalah yg dihadapi sekarang nie adalah >
aq ta bley na bezakn negro n india .bukan bermaksud na hina mna-2 kaum . negro dtg snie pas na bljar . tba-2 kna tangkap jual dadah . gro la itu ini . 
time aq ondway na blek ada sorang mamat dlm bas . tinggi kulit gelap . ingtkn 1 malaysia . 
skaly dia ckp bru tawu yg dia tu bkn org sni"negro la" 

next situasion pda 17.2 dlm jam 5ptg cam tu ah . 
aq terserempak dgn sorang mamat . 
berkulit hitam2 manis , berbaju kemeja(mmg semart)+seluar jeans+reben atas kepala tp yg spoilnya dia pkai sliper .skaly ckp keluar bhasa #$#%#(bangla speaking r kot)
haiyaaa . dunia-2

sya ingin mhon maaf jka ada trslah type or trksar bhsa. this is for malaysia.
write by MuhdNurHamzaniZakaria

Tuesday, 6 December 2011

:(

APABILA KAMI ( KAUM ADAM ) BENAR2 SERIUS DLM PERCINTAAN ...

Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan x diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu… 

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. 

WAHAI KAUM HAWA ... HARGAILAH Lelaki dan terimalah kami seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI..



nie mmg btol2 aq copy dri mmbe aq,sory kawan :(

Saturday, 3 December 2011

2nd Part

Sekarang hdop man sedekit tenang,man dah mula hdop baru dgn mmbe2..man rasa mcm xmaw cnta dah lpas nie smpai la dia btol2 bersedia..tp smpai bla man bleh than dgn hdop dia cam nie ??:)

Writing By
MuNHamZa

Sunday, 27 November 2011

Man Botak (bukan nama sbenar)

Kenyataan (Part 1)
,
Hari sbto man(bukan nama sebenar) klua dgn membe dia g men bowling ,kbtlan ex aq(man) na jmpa na mnta gmba , xpa lh.,da abes men bowling 3 set ,aq n membe aq twus g restoren smile(MCD) sbb na mkn , n ex aq send mcj na jmpa , so aq ckp la jmpa dkt mcD
Bla da setel suma , aq ada 1 pic ja yg tinggal, so dia ta nk sbb dia dh ada , kmi g jln2,dlm pkowl 5 lbeh tron,sbenanya aq syg dial g ,tp ntah la,smpai satu masa hari yg sma jgk dia ckp yg dia msih syg aq, smpai rmah dkt2 pkowl 8 jgk lh ,bla dah smpai rumah aq kpel blek dgn ex aq tuh, aq dh jnjy na setia dkt awek aq,tp prasaan aq dgn ex aq xleh na brubah.hmpir 2 tahun kmi kpel,man dgn tenang mcj mkwe dia yg ada dkt kl tuh sedangkn time tu dia ada dkt kedah ,
Man > hai awak ,?
Mkwe man1> hai man ,
Man > bwt apa tu ,?
Mkwe man1> nk g surau , bca yasin
Man > oh xpa la , nty dh smpai rumah mcj la
Makwe man 1> ok.
Dlm 30mnt kmudian ,
Man > hai awak , dkt surau lg ka .?
Makwe man 1> ylh , tgh beratur na amek makanan,
Man > oh ok la ,
Dlm 10 mnt kemudia ,
Makwe man 1> dah smpai rumah ,
Man > oh bwt apa tu ?
Makwe man 1>tgk tv ja ,
Man >man na ckp ssuatu nie ,
Makwe man1 > apa man ?
Man > man na kpel blek dgn ex am .man mntk maaf ,sbb kmi hmpir dua tawon kmi kpel
Makwe man1> tp sy sygkn awak ,
Prasaan man(rasa bersalah gla aq dkt dia sbb aq da sia2kn dia)
Man >tp kmi dah kpel,
Makwe man 1>xpa lah ,sy sygkn awak , sy akn tnggu awak n sy akn trima awak kmbali pada sys bb sy btol2 sygkn awak ,
Man > trima kasih , bye
Tamat sudah kisah man dgn mkwe dia n diaowng dah jd mmbe,xkpel mcm dlu lg dah sbb mkwe dia dh bg line utk man kpel dgn ex dia blek>< man trpak bwt mcm tu sbb man btol2 syg dkt ex dia lg ,
Smbongan man dgn ex yg dia tlah kpel,
Stelah kpel ex man crita lh ,time kmi kpel dlu2 ,dlm masa sehari diaorg ptus ,ai berlaku apabila . . . .
Man > awak sapa laki tu ?
Makwe man 2> mmbe ja .
Man > pnh jmpa dia kn , ?
Makwe man 2 > pnh klua p tgk wyang ,
Man(terkejut sedangkn slama hmpir 2 tahun man kpel dgn dia,bila man ajk dia kluaq tgk wyang dia xmaw)
Man > yka mmbe ?
Makwe man 2 > ylh mmbe ja , sekaly ja kelua p tgk wyang dkt CP.
Makwe man2 call
Makwe man2 > helow man .
Man > awad knpa ?
Makwe man2 > nty org tkot man marah ,
Man > xmarah la , tp kalau ckp xbtol yg tu man marah ,
Makwe man2> sbenanya dh 3 kali kmi keluap tgk wyang.
Man > oh ,
Makwe man2 > marah ka,jgn la marah.
Man >xda lh ,lg ?
Makwe man2> time 1st kmi jmpa kmi mmbe ja . lpas pda tu kmi kpel, laki tu tau yg org kpel dgn man ,
Man(tergamam, xtau na ckp pa dah)
Makwe man2> lg pown laki to dh ada mkwe,dia snggop tinggalkn makwe dia demi nk org,
Man > ohh, p la dkt dia .
Makwe man2 > dah la bnda tu dh jd kn , nk bwt cam na lg ,
man letak fon truih.mcj smpai . .
makwe man2 > marah lg ka ?
man ta rply sbb mls nk pgang fon dh , dia hampa sgt sbb org yg dia btol2 syg . dia snggop bkorban ,dgn sng ja ckp kpel dgn org laen , kluaq p tgk wyang skaly suma . sedih >,< .dlm 3 mnt lpas tu man dpt 1 mscol dri “makwe man2” then man send mcj.
Man> man nk relex st .
Start dri to dlm pkowl 11 “makwe man2” off fon . xtawu lh sbb apa dia off fon.man call dia bnyk tp operator yg jwp , man send mcj mmg ta kn rply la sbb dia off fon .so man dh amek kputsan utk ptos dgn dia,prasaan sedih pda dri man amat kuat,krna man btol2 sygkn “makwe man2”..hdop man berakhir dsni . dlm pkowl 1.20 man dh kepak n buang sim card yg dia tlah gna ,sbb dia btol2 mnenyesal dgn sikap org yg dia btol2 syg ,tp tu blsan yg dia dpt .so skrang man single>,< xtawu lh smpai bla man nk single,man malu dkt “makwe man1” sbb dia sia2kn cnta dia dlu.ckop lh smpai dsni saja kisah man
Ini bukan rekaan smata2 , ini adalah dri pngalamn seorang insan yg tlah mengsia2kn prasaan seorang wanita dn dia tlah dbalas dgn dpermaenkn oleh sorang wanita laen.
Kesimpulannya ,kita haruslah hargai org yg syg kita,pk pnjang sbelom bwt kptusan.
Pada sapa2 yg nk copy tu ,ingtlh penulis nie bersusah payah karang hasil dri pnglamn dia tp korang sng2 ja nk copy paste.


WRITE BY 
MuNHamZa
 

Monday, 21 November 2011

pospond ?

cdang na blek kedah , tp terpaksa kena tunda:) sbb na tgk bola Harimau Vs Garuda ja ,
kalau blek kedah tkot ta smpat na tgk plak , 
nasib la malaysia menang,law ta menang aq hempok tv nie ,
papapown badrul , muslim , apek(bukan nama sebenar) ,n ada lg nma2 yg aq ta ingt, haa
rsa cam na tron p maen ja smlm, tp na bwt cam na , stakt men wakil rumah sukan ja , pastu kena tndang sbb ta layak na men wakil skolah,haaaa,,na bwt cam na ta qeti men,
stakat dok arah org taw la :P     . 
so mlm nie muktamad pkowl 11 aq gerak blek kedah (prasaan tak sabaq2)
hasil pergambaran :)

 :) The End <

Saturday, 19 November 2011

writing

jplg na pegi banting bersama NUR IZZATUL HAFIZA ,RUSYAIDI , AINY n ZULIANA(ta komfem lg)
na g amek brang jp dkt rmh sewa co0z na aq da pegi KEYDAh  .
hrap2 perjalan lancar ,slmt smpai n slmt pulang
koleksi gambar
spoil 
butang smpai ke tekak
Muhd Nur Hamzani Bin Zakaria

skula dlu2

skula dlu2
pic 1 klas . . tp aq ptong ambik pic aq ja , time nie myteacher na knai pndah , dya stay skula kmi kejap ja . siap buat jamuan utk dia lg . ada kek + bihun + narget = mcm2 lg ar .. sedey nya time nyanyi lg kt dia .. n skrang da ta dgar brita da psal ckgu too . this teache i maen is ckgu salihaa from alo star . JASA MU DIKENANG